August 2013 Moldovenii în Federaţia Rusă: profilul socioeconomic şi provocările de politici

Fenomenul migrației circulare din Republica Moldova, caracteristic pentru migrația în Federația Rusă, nu a fost studiat într-o măsură suficientă. Şi mai puţin se cunoaşte despre migranţii pe termen lung în Federaţia Rusă. Prezentul studiu relevă mai cu seamă aceste aspecte.

Principalele obiective ale acestui studiu sunt concretizarea profilului sociodemografic și economic al migranților moldoveni și al reprezentanților diasporei moldovenești din Federația Rusă, a problemelor lor de integrare în Federaţia Rusă, a viitoarelor planuri de viață personală și de familie, a perspectivelor investițiilor în economia Republicii Moldova și a Federaţiei Ruse. Ținând cont de caracterul polivalent al sarcinilor, a fost aplicată metodologia cercetării simultane în țara de origine și în țara de destinaţie.

The present web page was created under the project “Strengthening qualification of persons providing social protection services to children and youth in Moldova” implemented by Centre of Investigations and Consultation SocioPolis and Caritas Czech Republic with financial support of Czech Development Agency© Toate drepturile rezervate de AO CIC SocioPolis